Foto
https://bikefreak-magazine.eu/winnaars-mtb-e-mtb-test-festival/
 

Op zaterdag 11 mei 2019 vond in Dorst (Noord-Brabant) alweer het zesde MTB & e-MTB TEST-festival plaats. Met 300 deelnemers was het populaire testevenement ruim voor aanvang volgeboekt.

Van Canyon tot Trek, van Merida tot BMC – maar liefst 18 verschillende fietsmerken waren met hun topmodellen én informatiestands aanwezig. Wat dacht je van een testronde op een Cube Stereo, Trek Top Fuel, Merida Ninety-Six, Canyon Lux of een e-MTB van Haibike of Ednine? In totaal waren 196 MTB’s en e-MTB’s aanwezig voor een overtuigende testrit.

Na afloop van iedere testrit kon iedereen op een persoonlijk testformulier de mountainbike snel en eenvoudig beoordelen door middel van een puntensysteem. Aan het einde van de dag worden alle testformulieren verzameld, de punten opgeteld en verwerkt tot een uitslag. De populairste mountainbike van de landelijke testdag (meeste stemmen ‘best getest’ per ingezette testfiets) was de Superior Team XF 29 Issue (€ 5.499,-), en deze fiets is door de organisatie dan ook uitgeroepen tot ‘Mountainbike van het Jaar 2019’.